Agia Paraskevi - Skiathos

Agia Paraskevi
'Agia Paraskevi beach_6315' - Skiathos
'Agia Paraskevi beach_6315' - Attribution: whitcombep

Både stranden Agia Paraskevi och byn Agia Paraskevi har namngivits efter kapellet beläget i området och är r unt 7 kilometer från staden Skiathos. Skulle du vilja ha något annorlunda som kommer att erbjuda kvalitetsboenden och massa roligheter? Besök Agia Paraskevi och du kommer att bli överraskad av gästvänligheten av lokalbefolkningen och valen av hotell och logi såväl som av nattlivet och faciliteterna av området. Byn sträcker sig i en stor vall med en ström som rinner hela året runt.

Arkitekturen av byn är inte så mycket annorlunda från resten av ön, utan här kommer du att komma över pittoreska platser som påminner om regionen Mount Pelion, med tallar och aspar att sitta under dess skuggor och avnjuta ett traditionellt Grekiskt kaffe. Som på mestadels på ön, så finns det en varietet av boenden med många villor och 5 stjärniga hotell. I några av hotellen, så finns det swimmingpools öppna för allmänheten. Glöm inte att Agia Paraskevi är en sommar-resort och lokalbefolkning kommer att göra allting för att säkerställa en angenäm vistelse.

Det finns inget behov för att åka till staden Skiathos för vardagsshopping eller för måltider och drinkar. Här kommer du att hitta många tavernor som serverar Grekiska maträtter precis vid havet. Det är värt att testa skaldjur och fisk när man äter vid dessa platser och de smakfulla maträtterna tillsammans med havsvinden kommer omedelbart att göra så att du vill stanna på ön för alltid!

Området är passande för varje besökare, oavsett ålder eller preferens. Om du inte vill pendla till staden Skiathos, men du vill ha nattliv, så är Agia Paraskevi platsen att besöka. Det finns jättemånga barer och kaféer i området till att hålla dig underhållen på natten. Om du inte har något emot att åka till Skiathos för en öl eller två, så skulle du kunna göra det med taxi eller buss.

Stranden är väldigt nära resorterna och är en av de största på ön. Den är organiserad och dess strandbarer erbjuder från solstolar och kaffe till mindre måltider och snacks till lunch. Havet är ganska lugnt och är bra för vattenskoteråkning och andra vattensporter. Från här, så kan du också hyra båtar för att åka på små trippar runt ön. Stranden är vanligtvis livlig, men det finns två isolerade mindre stränder precis bredvid den. För vandrare, så finns det vandringsspår till Kechria genom dalen.

Det är värt att komma till Agia Paraskevi i juli, särskilt den 26 juli. På denna dag, så celebreras namnsdagen av helgonet (Agia Paraskevi) och lokalbefolkningen organiserar en fest, på Grekiska "panygiri". Dessa sorters fester är typiska för Grekland och varje plats har dess unika sätt att fira på. Mycket roligheter, drinkar och möjligtvis dans såväl som andra kulturella event är involverade. Missa det inte!
Hotell och lägenheter Hotell i Agia Paraskevi Agia Paraskevi