Skiathos - Ett matparadis

Mat
'Dining tables in local restaurant with a view of the sea Skiathos, Greece' - Skiathos
'Dining tables in local restaurant with a view of the sea Skiathos, Greece' Neil Lang / Shutterstock

Grekland är en av toppdestinationerna för matälskare och för de som vill smaka på kvalitets medelhavsmat med unika smaker. Typiskt för Grekisk matkultur är de lokala specialiteterna som du kan avnjuta på nästan alla platser som du besöker, vilket vänder din upplevelse till en originell gastronomisk resa!

Skiathos är särskilt ett matparadis då det finns något för alla på ön. Det finns en varietet av restauranger både för de budgetmedvetna och gourmetälskarna.Att smaka den lokala kokkonsten är också ett måste då du kommer att finna många traditionella produkter från Skiathos, försiktigt producerade av lokalbefolkningen med de renaste ingredienserna som öns natur har att erbjuda.

Ön är välkänd för sina traditionella makroner kallade "amygdalota" från det Grekiska ordet för mandel, och dess "skedsötsaker". Skedsötsaker är sötsaker inkokta och serverade i små portioner som en gest av gästvänlighet, men det kan också serveras som en vanligt dessert. De kan vara gjorda av frukt, men i Sporades, så gör de dem med mandlar och de kallar dem "aspro", som betyder vit, eftersom färgen av de blancherade mandlarna använda för dess preparering.

Det är definitivt värt att testa Skiathos pajer, särskilt den lokala versionen av örtpaj - på grekiska "hortopita". Andra traditionella produkter av Skiathos inkluderar områdets vin känt från antika tider, hemmagjorda likörer, oliver och honung. Du kan hitta såna produkter i traditionella eller hälsokostbutiker runt ön.

För lunch eller middag, gå längs den gamla hamnen av Skiathos och väl en av de många restaurangerna att hittas i detta område serverandes både kontinental kokkonst och traditionell Grekisk mat. Om detta är din första tid på ön eller till och med i Grekland, så borde du definitivt testa den färskt fångade fisken och skaldjuren serverade på nästan alla tavernor på ön. Men till och med om du har en mer kosmopolitisk smak, så finns det många restauranger som serverar internationella rätter. Oavsett vad dina preferenser är, så kommer du att hitta det rätta stället för dig och du kommer att känna att din mun är i himlen! Då Greker älskar mat, det finns restauranger i nästan alla av de mest populära byarna och stränderna på ön. SÅ oroa dig inte om du är långt ifrån staden Skiathos och hamnen.

För att grabba en snabb bit vilket kommer att få dig att känna dig så mätt som möjligt, så finns det pizzerior och andra snabbmatsrestauranger, men du borde definitivt testa den Grekiska "souvlakin" eller "gyros" om du inte är bekant med den Grekiska snabbmaten överhuvudtaget. Både av dem ar gjorda av kött och tar snabbmat till en annan nivå!

När du besöker Skiathos, så är en sak säker: Du kommer inte att gå hungrig!