Hur man reser till Skiathos

Flighter
'Greece, runway of Skiatos Island' - Skiathos
'Greece, runway of Skiatos Island' fritz16 / Shutterstock

Är Skiathos din drömdestination? Ta då en av de olika charterflighterna till ön och bli redo för att avnjuta sandiga stränder och kristallklara vatten!

Skiathos nationella flygplats "Alexandros Papadiamantis" är en liten flygplats belägen i den nordöstra delen av ön, 3 kilometer från staden Skiathos. Den emottager flighter från Aten under hela året som är kanska bekvämt då de normalt tar mindre än en timme. Det finns också begränsade anslutande flighter från Thessaloniki och Chios som drivs året runt. Mer inrikesflighter adderas under sommaren, avgåendes från ovan nämnda flygplatser och även från flygplatsen av Kavala. Öns flygplats är också ansluten med olika städer utomlands, med frekventa schemalagda flighter för att ta dig till detta vackra gröna paradis.

Några av de större städerna i Europa som har direktflighter till ön är London (Gatwick flygplatsen), Birmingham, Manchester och Bristol i Storbritannien, Amsterdam, Rom, Vienna, Belgrad, Oslo, Köpenhamn, Göteborg och många andra. Hursomhelst, även om Skiathos alltid är en favoriserad destination för sommarsemestrar, överväg att flygbolagen konstant ändrar var de flyger till, därför så kan denna information höra till till förändring.

Bortsett från direktflyg, så finns det alltid alternativet att välja olika flygbolag och kombinera flighter, beroende på din bekvämlighet och tillgänglig tid. Det finns en varietet av flygbolag som flyger till Skiathos varje år, såsom Olympic Air, Aegean Airlines, Transavia, Scandinavian Airlines, Austrian Airlines, Thomas Cook Airlines och Thomson Airways bland andra.

Ett alternativt sätt att ta sig till ön är att flyga till Volos flygplats. Staden är väldigt nära till ön och de är anslutna med färjor, som går på en schemalagd basis, redo att korsa havet och ta dig till din destination snabbt och med säkerhet. Många lågkostnadsflygbolag, såsom Ryanair och andra, flyger till Volos på sommaren, erbjudandes prisvänliga priser.

Kolla in den närmaste flygplats och ta nästa flight till Skiathos!