Nattliv i Skiathos

Nattliv
'Skiathos Town - street of cushions' - Skiathos
'Skiathos Town - street of cushions' - Attribution: Jay Gooby

Semestrar i Grekland är associerade med idylliska landskap på vackra öar. Men när man är i Grekland, så kommer en sak också vara oförglömlig: nattlivet! Grekerna vet hur man har roligt och avnjuter att festa på natten, ibland tills tidigt på morgonen. Var förberedd att uppleva de bästa partyna och musikeventen på Skiathos! Även om ön inte bara handlar om partyn på klubbar med livlig dansmusik. Föredrar du lugnare nätter nära havskusten med cocktails och mjuk musik? Nästan överallt på Skiathos, så finns det barer och klubbar för varje smak.

Skiathos town at night,  Skiathos island, Sporades archipelago, Greece
'Skiathos town at night, Skiathos island, Sporades archipelago, Greece' - Aetherial Images / Shutterstock

Om du planerar att festa hela natten lång, så är de livligaste områdena där du kan möta mest unga personer dansandes inuti och utanför klubbar antingen den så kallade Bargatan på den södra sidan av hamnen eller området nära gatan Papadiamantis och Torget Trion Ierarchon, i den Gamla Staden. Då de flesta klubbarna i Grekland inte öppnar innan midnatt, så föredrar vi att du har en avslappnad attityd och går ut ganska ganska sent. Du skulle kunna starta din kväll med några drinkar i barer vid sjösidan av staden med den underbara vyn av fortet Bourtzi och de små, färgfulla fiskebåtarna. Senare på natten så föreslår vi att du går till pubarna från en sida av ön till den andra i ordning till att leva Skiathos nattliv till dess fulla.

Barerna och klubbarna på ön spelar alla sorters musik, från mainstream-pop till alternativ rock och jazzmusik. För mer Grekisk folkmusik, så skulle du kunna testa "bouzoukia" där du kan lyssna på folkmusik och populär Grekisk musik.

En väldigt populär och välkänd plats på ön, föredragen av berömda kändisar, är cocktailbarerna vid den gamla hamnen, med kuddar på trapporna, använda för att sitta på och avnjuta din drink med ett avslappnat, sommarhumör! Det är värt att besöka dessa barer då de har blivit en av de typiska destinationerna för en cocktail på Skiathos och de är ganska associerade med din vistelse på ön. Atmosfären är annorlunda från resten av barerna och klubbarna som man hittar på Skiathos, därför så gör det din drink till en minnesvärd upplevelse!

För er som är mer för konst, så borde ni definitivt gå till ön utomhusbiografer. DU kan avnjuta dina favoritfilmer under den stjärnbeströdda sommarhimlen. Om du är på romantisk semester, så är detta ett bra sätt att spendera en härlig kväll med din partner. Alternativt, så kan du komma att vilja spendera en härlig kväll med din partner. Alternativt, så kan du komma att vilja besöka konstgalleriet och utställningscentret i fortet eller friluftsteatern bredvid där många konserter, spelningar och andra kulturella händelser tar plats på somrarna.

För familjer och de som föredrar mer lugna semestrar, åk till sydkusten där nattlivet är ganska begränsat och inkluderar mest måltider och ett fåtal drinkar. För att summera, oavsett vad för musiksmak du har eller vad för nattliv du föredrar, så har Skiathos ett stort antal av alternativ för alla besökare!