Den charmiga staden Skiathos

Staden Skiathos
 - Skiathos

Varje ö i Grekland har en kapitalstad, ofta kallad "Chora". Minuten som du anländer till Staden Skiathos hamn, så kommer du att inse den betagande skönheten av ön. Du kommer att känna dig charmad av förtrollningen av den romantiska atmosfären av hamnen med utsikten av fortet Bourtzi och de mystiska gröna omgivningarna. Ön har en unik kosmopolitisk karaktär sammanflätad i harmoni med turistattraktioner och den vilda skönheten av naturen.

Staden Skiathos är hjärtat av ön. Alla större event och aktiviteter tar plats här. Du kommer att hitta ett stort antal av restauranger, brer, klubbar, butiker och andra faciliteter, såsom turistkontor och biluthyrningar för att göra din vistelse så komfortabel som möjligt. Staden har också rykte för dess livliga nattliv med massor av unga personer som anländer till ön från hela Grekland och utomlands för att uppleva oförglömliga semesterdagar efter att de antingen gått ut gymnasiet eller högskolan.

Staden har 5000 invånare, men antalet av populationen ökar signifikant under sommarmånaderna när personer som originellt kommer från Skiathos, men som har flyttat till större städer för arbete, återvänder för sommaren. Majoriteten av befolkningen är i Staden Skiathos, eftersom resten av ön knappt är befolkad. Staden är belägen i den östra delen och dess geografiska position ger en skyddad och vindlös bukt.

Att gå ner för stadens gator är ett utmärkt sätt att spendera en avslappnad kväll på ön och för att bekanta dig själv med dess arkitektur och lokalbefolkningens sätt att leva. Husen är små och enkla, en kombination av olika stilar influerade av både öarnas typiska arkitektur och regionen av Mount Pelion, som dominerar den närmaste fastlandsstaden, Volos. I staden Skiathos så kommer du att stöta på huset Papadiamantis som drivs som ett museum. Medans du går på stadens gator med småstenar, så är du kapabel till att se souvenirshoppar eller andra detaljhandelsaffärer på Papadiamantis gata. Vi föreslår att du undviker att röra dig runt stadens smala gränder med bil då det nästan är omöjligt, om inte förbjudet.

Bortsett från de större turistattraktionerna, såsom fortet Bourtzi eller slottet av den Gamla Staden, och det levande nattlivet, när du besöker staden Skiathos, så skulle du också kunna gå på några av den olika kulturella eventen som tar plats i staden i sommarmånaderna. Kommunen har organiserat en kulturell festival i den gamla skolan inuti fortet Bourtzi, som tar plats i juli och augusti och är namngiven efter den berömda historian "En Dröm På Vågen" av Alexandros Papadiamantis. Det spelar ingen roll om du inte pratar Grekiska. Konst är ett kommunikationsspråk som alla förstår på deras egna sätt. Vid början av september så är ett annat event organiserat kallat "Violindagar" för att hedra undervattensbåten "Katsonis" som sjönk under Andra Världskriget. Stadens historia är associerad med Andra Världskriget. Då bombades den och förstördes av Tyskarna, men den starka andan av Skiathos folk överlevde och de lyckades att bygga den från grunden och trivas! Dessa festivaler är idealiska för kulturälskare som vill bekanta sig med Grekiska litterära, musikaliska, och kulturella traditioner.

Staden Skiathos är centret av liv på ön. Nästan allting tar plats här. Boka en flight och kom och se för dig själv!
Hotell och lägenheter Hotell i Staden Skiathos Staden Skiathos