Ta på dig dina simkläder och bege dig till en av Skiathos vackra stränder

Stränder
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - Skiathos
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' PhotoStock10 / Shutterstock

Bortsett från filmen Mama Mia, Papadiamantis noveller och barrskogarna på ön, så är Skiathos också känt för dess vackra stränder med vit och gyllene sand och kristallklart vatten, ofta belönade med blåa flaggor. Majoriteten av de bästa stränderna och de som lätt kan nås finns vid öns södra kust, med den mest kända, Aries, vid slutet av huvudvägen. De norra stränderna är mycket vildare och inte lika skyddade som de vid den södra delen. Hursomhelst, en annan otroligt vacker strand i Skiathos är Lalaria, belägen norr. Den kan endast nås med båt, men om du besöker den, så kommer du att känna att du är i himlen. Det finns anslutningsbussar från Staden Skiathos till Koukounaries som stannar vid nästan varje strand längs vägen.

Stranden Megali Ammos

Den närmaste stranden till staden Skiathos är Megali Ammos. Oavsett om du reser med din familj eller är en grupp av unga personer, så kommer du att gilla denna stranden eftersom att den är inom gångavstånd från staden och därför så behöver du inte slösa tid och pengar på transport. Om du gillar vattensporter, så kommer du att hitta öns mest organiserade vattensportskola här. Det finns ganska få vattensportskolor på många stränder inkluderat Koukounaries, Banana, Troulos, Vromolimnos och Agia Paraskevi bland andra.

Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece
'Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece' - Panos Karas / Shutterstock

Stranden Koukounaries

Koukounaries är förmodligen den bästa stranden på ön och har ett rykte att vara en av de bästa stränderna i Grekland tillsammans med Stranden Navagio i Zakynthos, Elafonissi i Chania, Porto Katsiki i Lefkada och ett fåtal andra. Den är särskilt känd för dess fina, mjuka, gyllene sand och de skyddade barrträden precis bakom stranden. Dess långgrunda vatten är bra för simning.

Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - PhotoStock10 / Shutterstock

Banana Beach

Stranden Banana är faktiskt två stränder, Big Banana och Small Banana. De ligger tio minuter från Aries till fots. Big Banana är idealisk för vindsurfing, även om det kan vara svårt att ta med sig all nödvändig utrustning till stranden. De senaste åren har det blivit mycket populärt bland unga människor på grund av heldagsfesterna som äger rum vid strandbaren. Small Banana är lugnare och mindre fullsatt, även om den är precis bredvid Big Banana. Stranden gillas av naturälskare och nudister, även om de inte är så många längre.

Banana beach, Skiathos, Greece
'Banana beach, Skiathos, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock

Stranden Vromolimnos

Vromolimnos är en annan strand älskad av unga personer för dess strandbarer och partyna hållna där. Det finns lyxhotell och restauranger i området och havet är bra för vattenskidåkning.

Stranden Kolios

Kolios är en mindre fullsatt strand och den är idealisk för familjer med småbarn eftersom havet är lugnt till och med när det är småvågor på resten av ön.

Stranden Kanapitsa

Kanapitsa brukade vara väldigt populär, men den är mycket lugnare nu och den är perfekt för de som söker mer alternativa platser och aktiviteter. Det är startpunkten för dagsturer till Skopelos, en av de andra öarna av Sporaderna.

Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.
'Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.' - PJGCC / Shutterstock

Stranden Lalaria

Lalaria är den mest spektakulära stranden på Skiathos, tillsammans med Aries, även om dessa två stränder är helt annorlunda. Lalaria är en stenig strand på den nordöstra sidan av ön, ganska långt från staden Skiathos. Du kommer definitivt att älska Lalaria med dess unika och vilda skönhet. Det finns inga faciliteter eller solstolar på stranden och därför kommer du att behöva ta några nödvändiga nödvändigheter med dig.

Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece
'Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece ' - Panos Karas / Shutterstock

Varje ö i Grekland har otroliga stränder som varierar från steniga och klippiga till sandiga och mjuka. På Skiathos så kommer du att hitta en strand för allas drömsemestrar!

Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece
'Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock